Rizsek

Hosszú szemű basmati rizs (4*100 g)

A Basmati rizst a világ legnemesebb és ledrágább rizsfajtájának tartják számon, a szakértők a „rizsek királyának” nevezik. A Himalája lábánál elhelyezkedő Indiában, Pakisztánban és Nepálban termesztik. A terület sajátos éghajlati viszonyai jellegzetes és egyedi ízvilágot kölcsönöznek. Más rizsfajtáktól eltérően a basmati rizsszemek hosszabbak és keskenyebbek, főzés után lágyak és pelyhesek. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Tökéletes köretként szárnyasok, halak, tenger gyümölcsei mellé, egzotikus ételekhez nélkülözhetetlen.

 

Lestello jázmin rizs

Jázmin rizs (2*125 g)

Magas minőségű, Thaiföldről származó, hosszú szemű rizs. Főzés közben jellegzetes, enyhe jázmin illatot áraszt magából, hosszú és karcsú, hófehér rizsszemek jellemzik. Ideális választás hús-, és zöldség alapú, valamint édes ízvilágú ételekhez. Könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hosszú szemű előfőzött fehér rizs (4*100 g)

Az Előfőzött fehér rizs különleges hőkezelési eljárással készül, melynek során a héjban található értékes tápanyagok bekerülnek a rizsszemekbe. Nemcsak megmaradnak a fontos rostok és vitaminok a rizsszemekben, hanem aranysárga színt is kapnak, megkönnyíti a főzést, és főzés után nem tapadnak össze a rizsszemek. A fehér rizshez hasonlóan sokrétű felhasználása lehetséges – főételekhez, salátákhoz, desszertekhez. Könnyen és gyorsan elkészíthető.

Lestello hosszú szemű előfőzött rizs
Lestello fehér rizs

Hosszú szemű fehér rizs (4*100 g)

A Fehér rizs a világ legnépszerűbb rizsfajtája, az egyik legkönnyebben emészthető gabona, ezért diétás étrendekben is gyakran alkalmazzák. Enyhe ízének és rövid főzési idejének köszönhetően nagyon sokféle felhasználása lehetséges. Tökéletes főételekhez, salátákhoz, levesekhez, vagy akár desszertekhez is. Jótékony hatásai: hasmenés- és bélirritáció csillapító, érelmeszesedés, illetve gyomor- és nyombélfekély megbetegedések esetén is ajánlják. Könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hosszú szemű barna rizs (2*125 g)

A Barna rizst vagy más néven természetes rizst a feldolgozás során csupán csak a legkülső héjától fosztják meg, ezért teljes kiőrlésű gabona jellegét megőrzi. Világosbarna színét a külső korpás réteg okozza, mely fontos rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Glikémiás indexe alacsonyabb a fehér rizshez képest, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így hosszú időn át biztosítja a jóllakottság és teltség érzetét. Hosszabb főzési időt igényel (kb. 40 perc). Fűszeres és édes ételek elkészítéséhez egyaránt ajánlott.

Lestello barna rizs