Reform köretek

Bulgur (2*125 g)

A Bulgur a világ egyik legrégebben ismert és legegészségesebb rizshelyettesítője. Főtt, szárított durumbúza töret. Rostokban, ásványi anyagokban (vas, foszfor, kálium, magnézium) és B-vitaminban gazdag. Alacsony glikémiás index-szel rendelkezik (46), valamint a magas vas- és folsavtartalma miatt a Bulgur fogyasztása javasolt cukorbetegek, várandós kismamák és vérszegénységgel küzdők számára. Tápláló, finom ízű reform köret, mely ideális húsos ételek mellé, salátákhoz, főételekhez, de desszertek és édes ételek alapanyagaként is tökéletes.

bulgur

Kuszkusz (300 g)

A Kuszkusz hagyományos élelmiszer, mely egyesíti a tészta és a növényi dara jellemzőit. Durumbúzából készül, így magas fehérje tartalommal rendelkezik. A kuszkuszt párolással állítják elő, ezért nem igényel főzést, elegendő forró vízzel, vagy alaplével leönteni, pár perc múlva fogyasztható. Tökéletes rizs és búzadara helyettesítő. Mind a sós, mind az édes ételekhez ajánlott – húsos ételek mellé, salátákhoz, töltelékként alkalmazva, desszert alapként.

Köles (4*100 g)

A Köles az egyik legrégebben termesztett gabonafajta, hántolt kölesből készült termék. Könnyen emészthető – emésztési zavarokkal küzdők étrendjébe beilleszthető. Élelmiszerekben ritkán előforduló kovasavat (szilícium-dioxid) tartalmaz, mely gyógyító hatással van az ízületekre. Szárító és vírusölő tulajdonságainak köszönhetően fogyasztása pozitívan hat megfázás, vagy felső légúti gyulladás esetén. Darák között az egyetlen lúgos hatású. B1, B2, B6 vitamint, niacint, és ásványi anyagokat tartalmaz (vas, foszfor, magnézium, cink, réz). Ízletes köretként szolgál húsok és rakott ételek mellé. Gyümölcsöt hozzáadva, vagy joghurttal párosítva finom, édes íze kiemelkedő

árpagyöngy dara

Árpagyöngy dara (4*100 g)

Az Árpagyöngy dara, vagy más néven gersli hazánkban leginkább a töltött káposzta vagy sólet ételek alapanyagaként ismert. Nevét az előállítási folyamatnak köszönheti, mely során az árpa szemek gyöngy alakot kapnak. Rostokban, B-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag. Magas niacin tartalommal bír, mely pozitív hatást gyakorol a bőrre. Tálalhatjuk köretként húsok és zöldségek mellé, de rakott és töltött ételekhez is kiváló.

Pörkölt hajdina (4*100 g)

A Pörkölt hajdinát egyedülálló, rövid főzési idő (8 perc) jellemzi Speciális, nagynyomású gőzpörköléssel készül, ennek köszönhető jellegzetes íze, aromája, barna színe. Értékes komplex szénhidrátok mellett lizinben és triptofánban gazdag fehérjét tartalmaz, melyet az emberi test önmagában nem képes előállítani. Fontos összetevői a folsav, cink, mangán, kálium, foszfor, és a magnézium, mely regeneráló hatással bíz az idegrendszerre, ezért fokozott stressz idején fogyasztása ajánlott. Fogyasztható köretként, népszerű roládok elkészítésénél. Piték, pogácsák, sós és édes rakott ételekhez is ideális választás.

Hajdina (4*100 g)

A Fehér hajdina az egyik legegészségesebb, köretként fogyasztható dara. Az alacsony feldolgozású, durvára őrölt szemek rengeteg tápanyagot tartalmaznak: E-vitamin – a fiatalság forrása, szilícium – mely a haj és körmök egészségét szolgálja, B-vitamin – jót tesz az idegrendszernek, magnézium – támogatja a koncentrációt, csökkenti a vérnyomást, kálium, rostok, és különböző ásványi anyagok. Vegetáriánusok számára kifejezetten ajánlott – nem csak energiát, hanem számos értékes, könnyen emészthető fehérjét biztosít. Glikémiás indexe átlagosan 54 – ezért diétás étrendekbe beilleszthető Allergiától és lisztérzékenységtől szenvedők is bátran fogyaszthatják – egyedülálló gluténmentes köret. Édes és sós ételeknél egyaránt felhasználható.